dcsimg


Header image for news printout

Kom Op Voor Mensenrechten!

Vandaag is Internationale Mensenrechtendag, de 72e verjaardag van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens. Om dit met iedereen die zich inzet voor mensenrechten in Nederland en België te vieren, heeft het Regionaal VN-Mensenrechtenbureau voor Europa het handboek “Kom Op Voor Mensenrechten” vertaald naar het Nederlands.

Deze gebruikersvriendelijke inleiding tot de mensenrechten is geschreven voor een breed publiek en voorziet de lezer van een beknopte uitleg van de mensenrechten, het internationale mensenrechtenkader en de mechanismen die de toepassing ervan mogelijk maken. Er wordt ook ingegaan op de mensenrechtenbescherming van bepaalde groepen, transversale mensenrechtenkwesties en de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. “Kom Op Voor Mensenrechten” bestaat ook in het Engels, Spaans en het Frans.

Mensenrechten worden overal ter wereld steeds meer op de proef gesteld. Nu COVID-19 de situatie verder onder druk zet, moeten we juist in actie komen voor mensenrechten. Zowel in de aanpak als in het herstel van deze crisis is het cruciaal dat mensenrechten een centrale plaats innemen.

“Kom Op Voor Mensenrechten” kwam voort uit het idee dat iedereen een verschil kan maken. Wij willen zoveel mogelijk mensen ermee bereiken. Mensen die hun steentje willen bijdragen aan een betere wereld óf mensen die gewoon meer willen weten over het onderwerp. Zo hopen wij het draagvlak voor mensenrechten te vergroten.  Help je ons de boodschap te verspreiden? Zo kunnen we samen het verschil maken!

 

Fijne Mensenrechtendag!

Regionaal VN-Mensenrechtenbureau voor Europa